ZalogujUzytkownikHaslo
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Rejestracja
Rejestracja
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Bydło mleczne Strona Główna » Nasze gospodarstwa » Wasz Areał » Największe i najmniejsze kawałki pola

Największe i najmniejsze kawałki pola
Autor Wiadomość
Karol12 
Administrator


Wiek: 23
Dołączył: 20 Cze 2007
Posty: 50
Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2007-06-23, 09:32   Największe i najmniejsze kawałki pola

Jaki macie największy i najmniejszy kawałek pola?? ile ha albo arów??
_________________
Pozdrawiam
 
 
     
andrzej2110 
Administrator


Wiek: 33
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 75
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2007-06-23, 09:50   

Mój największy kawałek to 5,62ha ale musi być dzielony na mniejsze działki :( . Najmniejszy kawałek ma 28arów i nie jest dzielony :D .
_________________
Proszę o uszanowanie polskiego języka i nie robienia błędów ortograficznych w swoich postach. Dotyczy również liter typu ą, ę itp.
 
     
kris14 


Wiek: 25
Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2007-06-25, 00:22   

Ja mogę za jednym razem zaorać 14ha, ale dzielę na 2x5,5ha i 3ha, ewentualnie jak orzę to za jednym zamachem 11ha (te 2x5,5ha) i później 3ha.
_________________
 
     
Arni

Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-06-25, 10:46   

Ja największy mam 2 ha
A najmniejszy 70 a. :oops: :oops:
 
     
Abuk14 
Mały hodowca

Wiek: 36
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 8
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2007-06-29, 19:56   

Największy kawałek ma ok. 4 ha, a najmniejszy około 0,4 ha.
_________________
Jeśli nie ma potrzeby, to po co się przepracowywać.
 
 
     
witek 

Dołączył: 26 Cze 2007
Posty: 9
Wysłany: 2007-06-30, 15:30   

najwiekszy kawałek to 27.5ha a najmniejszy to 4ha
 
     
buchaj 

Dołączył: 15 Sie 2007
Posty: 17
  Wysłany: 2007-08-15, 14:28   

Największy mój kawałek ma 4ha i parę arów zaś najmniejszy ma 0,25ara ale go nie uprawiam :mrgreen:
 
     
andrzej2110 
Administrator


Wiek: 33
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 75
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2007-08-17, 17:38   

a czemu nie uprawiasz??
_________________
Proszę o uszanowanie polskiego języka i nie robienia błędów ortograficznych w swoich postach. Dotyczy również liter typu ą, ę itp.
 
     
dawid12 

Wiek: 22
Dołączył: 20 Gru 2007
Posty: 5
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2007-12-20, 10:13   

najmniejszy to taki z 6m szer i z 300m dł a najwiekszy to niewiem:)
 
 
     
buchaj 

Dołączył: 15 Sie 2007
Posty: 17
Wysłany: 2007-12-31, 10:34   

andrzej2110 napisał/a:
a czemu nie uprawiasz??

Bo to jest łąka położona nie wiem dokładnie gdzie, którą musiałbym kosą kosić :D właściwie to wiem o nie tylko, że w papierach jest.
 
     
Adik_ziel 
Zetor Rulz! ! !

Wiek: 24
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 33
Skąd: Łódz
Wysłany: 2008-01-24, 19:42   

Mój największy areał to 10ha a najmniejszy to 30arów pod kartofle ;] :-)
 
 
     
Mario96 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 6
Skąd: Parczew
Wysłany: 2008-01-31, 23:28   

buchaj napisał/a:
andrzej2110 napisał/a:
a czemu nie uprawiasz??

Bo to jest łąka położona nie wiem dokładnie gdzie, którą musiałbym kosą kosić :D właściwie to wiem o nie tylko, że w papierach jest.


A wiesz gdzie masz pola?? ;-)
Bo widze że niezbyt wiesz gdzie są twoje działki....
Czemu niewiesz gdzie masz tą działke?? :?:
Nie opłąca ci sie jej uprawiadź??
_________________
Rolnictwo, Maszyny, Zwierzęta - I NIC WIĘCEJ!!!
 
 
     
buchaj 

Dołączył: 15 Sie 2007
Posty: 17
Wysłany: 2008-02-01, 13:08   

Poczytaj wcześniej to dowiesz się dlaczego nie wiem, gdzie ta działka jest. Jeszcze raz zaznaczam: ta działka ma 0,25 ARA a nie hektara (czyli 25m2 - wielkość pokoju). Czy wy w takim wypadku jechalibyście niewiadomo gdzie, zeby wykosić kosą, jedną kostkę siana? Dodam, że zaraz za stodoła mam kilkanaście ha łąk w działkach zwykle większych niz jeden hektar.
Zresztą, gdzie ta działka jest to nawet mo dziadek dokładnie nie wie. Oststnio wyszło, ze figuruje takowa w księgach wieczystych i stąd wiemy o jej istnieniu.
 
     
Mario96 

Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 6
Skąd: Parczew
Wysłany: 2008-02-01, 17:34   

Aha
Jeżeli tak to soory...




Wracając do tematu...
Mój największy kawałęk ma 2,65 ha a najmniejszy ma 0,32ha
_________________
Rolnictwo, Maszyny, Zwierzęta - I NIC WIĘCEJ!!!
 
 
     
andrzej2110 
Administrator


Wiek: 33
Dołączył: 21 Cze 2007
Posty: 75
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2008-02-01, 22:13   

no to faktycznie doże pole :D
_________________
Proszę o uszanowanie polskiego języka i nie robienia błędów ortograficznych w swoich postach. Dotyczy również liter typu ą, ę itp.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template iCGstation modified by Falcone




Forum New Hollandzdrowy las


Załóż : Własne Forum lub Własną Stronę Internetową